• Πρόγραμμα Σύγχρονης Πόλης 2014

  • Σύγχρονη Πόλη video

  • Δημοφιλή άρθρα

  • ΦΙΛΟΖΩΙΑ – ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

  • Κατηγορίες άρθρων

  • RSS Εσωτερικές Ειδήσεις

    • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.
  • RSS Οικολογία

    • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.
  • Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τις αναρτήσεις μας.

    Προστεθείτε στους 48 εγγεγραμμένους.
  • Επισκεφθείτε το site της «Σαρωνικός-Σύγχρονη Πόλη»

    Σύγχρονη πόλη

Αποχή, μήπως δεν είναι η λύση;

 

Μήπως, η αποχή δεν είναι η λύση;

 

Όσο ακούω για υψηλά ποσοστά αποχής στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου τόσο αρχίζω να υποψιάζομαι ότι ίσως και να θέλουν κάποιοι να «κλειδώσουν» ένα τέτοιο ποσοστό. Άλλωστε τι θα αλλάξει με το να καταγραφεί ένα 60% αποχής. Θα καταλάβει ίσως περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο, τις πρώτες μέρες μετά τις εκλογές, στις διάφορες πολιτικές «πασαρέλες», αλλά επί της ουσίας το «πολιτικό κατεστημένο» πάλι θα έχει κάνει τη δουλειά του. Όλοι λοιπόν ευχαριστημένοι, ο κόσμος μέσα από την αποχή θα έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του και η εξουσία θα παραμείνει στα ίδια χέρια.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τελικά η αποχή δεν είναι η λύση. Αυτοί οι οποίοι για τον ένα ή άλλο λόγο έχουν απογοητευτεί, κουραστεί ή ακόμα και σιχαθεί το πολιτικό γίγνεσθαι και απέχουν από τη διαδικασία των εκλογών, το μόνο δικαίωμα του πολίτη που δεν έχουν ακόμα ακουμπήσει, αυτό που θα πετύχουν είναι να δώσουν χώρο στους κομματικούς στρατούς να αναδείξουν τους τοπικούς άρχοντες  του κατεστημένου.

Όταν καταλάβουμε τα παραπάνω οδηγούμαστε στην «αναγκαστική επιλογή της συμμετοχής». Συμμετέχω γιατί έχω άποψη και η άποψη αυτή αφορά τη ζωή μου. Δεν αφήνω άλλους, που μου έχουν αποδείξει σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά ότι δεν είναι ικανοί, να την ορίζουν.

Υπάρχει λύση και είναι δίπλα μας. Τόσο κοντά μας που δε μπορούμε να τη δούμε. Μας έχουν μάθει να κοιτάμε μακριά και χάνουμε αυτό που είναι γύρω μας. Αυτό που μπορεί να μας καταλάβει και είναι ένα από εμάς.

Αφήνουμε το «εγώ» και σήμερα επιλέγουμε το «εμείς», το διαφορετικό, το νέο, το άφθαρτο…

Σε μερικές μέρες μπορούμε να στείλουμε ίσως το ποιο δυνατό μήνυμα σε όλη τη χώρα. Σε μια εκλογική αναμέτρηση όπου τα «πολιτικά κατεστημένα» έχουν πάρει θέση και φιγουράρουν ως αδιαφιλονίκητα φαβορί, ο Νίκος Βολάκος και ο Ανεξάρτητος Συνδυασμός του «Σύγχρονη Πόλη Σαρωνικού» μπορούν να κάνουν τη διαφορά.  Άνθρωποι νέοι, δοκιμασμένοι ο καθένας ξεχωριστά στον επαγγελματικό του τομέα, χωρίς προηγούμενη εμπλοκή σε δημόσιες θέσεις.  

Ο νέος Δήμος Σαρωνικού μπορεί να γίνει ο φάρος των μελλοντικών εξελίξεων.

Μη ρωτάς τι θα κάνει η πόλη σου για σένα… αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πόλη σου!

 

Φραγκιαδουλάκης  Δημήτριος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Καλυβίων

Σχολιάστε