• Πρόγραμμα Σύγχρονης Πόλης 2014

  • Σύγχρονη Πόλη video

  • Δημοφιλή άρθρα

  • ΦΙΛΟΖΩΙΑ – ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

  • Κατηγορίες άρθρων

  • RSS Εσωτερικές Ειδήσεις

    • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.
  • RSS Οικολογία

    • Παρουσιάστηκε σφάλμα. Το κανάλι ίσως είναι εκτός λειτουργίας. Δοκιμάστε αργότερα.
  • Εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε τις αναρτήσεις μας.

    Προστεθείτε στους 48 εγγεγραμμένους.
  • Επισκεφθείτε το site της «Σαρωνικός-Σύγχρονη Πόλη»

    Σύγχρονη πόλη

Η Τέχνη στον Άνθρωπο.

Η Τέχνη  στον Άνθρωπο. 

 

Η τέχνη στον άνθρωπο εκφράζεται μέσα από διάφορες μορφές και είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο για τη δημιουργία του ωραίου. Στις μέρες μας ιδιαίτερα, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα καθώς επικρατεί μια σύγχυση και μια κοινωνική αναταραχή. Πρέπει ο άνθρωπος να προστατευτεί απο την κοινωνία της κατανάλωσης και να νοιώσει την ομορφιά και την ευχαρίστηση πέρα απο τη χρήση της ύλης .

 Αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν αντιληφθούν όλοι ότι η τέχνη δεν ανήκει στους λίγους και κατέχοντες, αλλά σε όλους .

Ξεκινώντας από το σχολείο και από τις μικρές ηλικίες, η τέχνη μπορεί να μυήσει το παιδί σε μια θεατρική παράσταση, σε μια μουσική σύνθεση, σε ένα ζωγραφικό έργο, σε μια κινηματογραφική ταινία, ανάλογα με την κλίση που λέγαμε παλιά ότι έχει το κάθε παιδί. Να γίνει η ενασχόληση με την τέχνη ψυχαγωγία ουσιαστική και να ξεφύγει απο τις σύγχρονες μορφές διασκέδασης που αποβλακώνουν.

  Αργότερα, σαν έφηβος, να έχει την δυνατότητα να αξιοποιήσει αυτό που του άρεσε σαν παιδί και να εμβαθύνει μελετώντας, ώστε να μπορέσει να προσφέρει και στους συνανθρώπους του την ψυχική ευφορία που ένιωσε ο ίδιος με την  ενασχόλησή του με την τέχνη.

Σαν ώριμος ηλικιακά να μπορεί να προσφέρει τη γνώση που έχει αποκτήσει αλλά και το αποτέλεσμα της μορφής τέχνης που έχει επιλέξει.

Τέλος, προς τη δύση της καριέρας του,  να απολαμβάνει όχι τους κόπους μιας ζωής αλλά το μεράκι και την ψυχική απόλαυση που του πρόσφερε η ενασχόλησή του με την τέχνη.

Όμως για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες υποδομές, τα κατάλληλα σχολεία, (αίθουσες που να φιλοξενούν τα παιδιά και τους νέους  και να τους προσφέρουν το υλικό που χρειάζονται), εκπαιδευτικό προσωπικό, (άνθρωποι που να είναι ικανοί να προσφέρουν τις γνώσεις τους ), κατάλληλοι χώροι, (για να μπορουν να εκθέτουν τις δημιουργίες τους ή τα δρώμενα τους).

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Ο ΜΠΡΕΧΤ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.                                                                

 

 Βασίλης Καϊλας,  Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Καλυβίων

6978-855898,  kailasb53@yahoo.gr

Σχολιάστε